Internet Rezervacijski Sustav

E-booking

E-booking je centralni rezervacijski sustav (CRS) za direktno rezerviranje i naplatu putem Interneta, namijenjen smještajnim objektima svih veličina i tipova.

PREDNOSTI ZA GOSTA
 

Got rezervira direktno
E-booking servis omogućava gostu rezerviranje odabranog smještaja putem Interneta u realnom vremenu, bez čekanja na odgovor, u bilo kojem trenutku, bez obzira na vremenske zone i radno vrijeme hotela.

Gost plaća direktno putem Interneta
E-BOOKING omogućava gostima on-line plaćanje, a sigurnost on-line plaćanja jamči 128-bitna SSL (Secure Socket Layer) enkripcijska tehnologija.

Brzo i lako pretraživanje ponude
Potencijalni gosti mogu pretraživati kompletnu hotelsku ponudu jednostavnim odabirom po intuitivnom sučelju te u trenu dobiti informaciju o dostupnosti pojedine usluge u traženom terminu.

Sustav sugerira alternative
U slučaju popunjenosti željenog smještaja servis odmah predlaže alternativni smještaj najsličniji zadanim uvjetima. Cilj takvog pristupa je zadržavanje potencijalnog gosta na web stranici hotela kako bih pronašao smještaj najsličniji traženome.

Izračun cijene u valuti gosta
Podatak o cijeni izražen je u valuti po izboru potencijalnog gosta, a cijena se automatski preračunava svaki put kada se promijene rezervacijski uvjeti. Moguće je odjednom rezervirati više usluga.

Višejezično sučelje
Višejezično sučelje za pregledavanje ponude hotela i rezerviranje omogućava gostima da rezerviraju na jeziku koji najbolje poznaju.

Nema čekanja na rezervaciju
Gosti više ne moraju dugo čekati na potvrdu o rezervaciji za što nekad treba i nekoliko dana. Uzrok su obično ljudski faktor (napor potreban da se odgovori na upite) i/ili vremenske razlike (npr. e-mail sa upitima stiže u kasnijim satima zbog čega obično hotelijer odgovara na upite vrlo kasno ili čeka idući dan što produžava period reakcije). E-BOOKING sada taj posao obavlja za Vas te se potvrda o rezervaciji dobiva automatski, kroz svega nekoliko trenutaka!

Zadovoljstvo gosta
Rezultat svega je zadovoljstvo gosta brzom i kvalitetnom uslugom na najvišem tehnološkom nivou što doprinosi većoj konkurentnosti hotela u odnosu na one koji nemaju svoje usluge ponuđene na Internetu sa mogućnošću direktnog rezerviranja!
 
PREDNOSTI ZA HOTEL


E-booking se stalno unapređuje
Hotel prvenstveno dobiva siguran, vrhunski informacijski servis za on-line rezerviranje i plaćanje u realnom vremenu koji se stalno usavršava i proširuje novim funkcionalnostima proizašlim iz praćenja potreba hotela odnosno gostiju. Naš razvojni tim sluša Vaše zahtjeve i prijedloge te ih nastojimo integrirati u sustav kako bi bio još bolje prilagođen Vama!

Unapređivanje E-bookinga je besplatno
Permanentno unapređivanje sustava ne generira nikakav trošak korisniku-hotelu! Naš razvojni tim to radi isključivo u svrhu poboljšavanja usluge i kompletan razvoj financiramo sami!

Brza i jednostavna instalacija
Postavljanje E-bookinga na hotelske web stranice je brzo i jednostavno te ga je moguće izvesti na razne načine kako bi se što bolje integrirao u iste. Tako je npr. moguće postaviti sučelje za brzo pretraživanje smještaja direktno na hotelske stranice, ili pozvati E-booking sučelje jednostavnom hipervezom.

Vizualna prilagodba brandu hotela
E-booking je potpuno vizualno prilagodljiv stranicama hotela kako bi integracija bila kompletna. Logotip tvrtke Booking-IT nije nigdje prikazan.

E-booking ruši vremenske razlike
Hotel sa implementiranim E-BOOKING servisom direktno je dostupan 24 sata dnevno 7 dana u tjednu neovisno o radnom vremenu, vremenskoj zoni, opterećenju uposlenika i sličnim čimbenicima.

E-booking je prodajni alat
Moguće je lako kreirati i uvoditi akcije tipa ''last minute'', ''7 za 6'', posebne popuste, definiranje posebnih blagdanskih ili vikend cijena i sl. kojima se može uspješnije privući individualnog gosta. Štoviše, na raspolaganju stoji i mogućnost prilagodbe servisa različitim tipovima gostiju (stalni gosti, tvrtke, poslovni partneri, agencije, …) kojima se mogu ponuditi posebni uvjeti i poseban tretman.

Detaljne informacije u trenu
Hotel kroz E-booking trenutnu informaciju o dostupnosti željenog smještaja te detaljne informacije o smještaju sa slikama i opisima, dodatnim uslugama, izračunu cijene, akcijama, ...

Direktno rezerviranje
Rezerviranje u sustavu je direktno. Potvrda o rezervaciji dobiva se automatski po izvršenoj rezervaciji, a zauzetost kapaciteta se odmah ažurira. Hotelijer brzo i jednostavno pregledava pristigle rezervacije kroz jednostavno korisničko sučelje.

Rasterećuje osoblje, umanjuje troškove
Ovakav način direktnog rezerviranja rasterećuje osoblje hotela koje svoje vrijeme može iskoristiti efikasnije (nema višestrukih prepiski e-mailom, jednostavnije i puno brže se dolazi do informacija o smještaju, cijeni, dostupnosti, dodatnim uslugama, cijenama za djecu itd...).

Rješava komunikacijske poteškoće
Višejezično korisničko sučelje omogućava izbjegavanje teškoća u komunikaciji s potencijalnim gostima iz zemalja u kojima se ne koriste svjetskim jezicima koje osoblje hotela uglavnom koristi. E-booking sučelje ima mogućnost proširivanja dodavanjem novih jezika ukoliko se hotel želi više približiti određenim tržištima.

Zaustavljanje rezerviranja
Privremeno zaustavljanje rezerviranja je jednostavno i moguće ga je izvršiti za cijeli kontingent ili samo pojedinu sobu. Nakon ponovne aktivacije, sve informacije o zauzetosti smještaja su i dalje sačuvane.

E-booking je fleksibilan
Za sve navedene mogućnosti sustav pruža potpunu fleksibilnost i ne ograničava korisnika korištenjem isključivo unaprijed definiranih pojmova, usluga, akcija, dobnih skupina itd. Hotelijer može sam definirati sve specifične elemente u sustavu, ukoliko već ne postoje, i oni će biti prevedeni na sve podržane jezike.

E-booking je u potpunosti vlastito rješenje
E-booking je u potpunosti proizvod tvrtke Booking-IT te u svojoj arhitekturi ne sadrži dijelove programskog koda stranih proizvođača! Vlasništvo nad kompletnim izvornim kodom ima upravo naša tvrtka, te je stoga sustav moguće neograničeno proširivati, unaprjeđivati i adaptirati potrebama korisnika.

Direktno on-line plaćanje
Hotel ima mogućnost sam odrediti načine plaćanja (cijeli iznos, predujam, visina predujma, rok uplate, itd...). Ukoliko kreditna kartica iz nekog razloga nije uspješno autorizirana, sustav nastoji zadržati gosta pružajući mu mogućnost da rezervaciju proslijedi kao upit hotelskom prodajnom osoblju koje će dalje odlučiti o potvrdi rezervacije. Hotel se sa sustavom za naplatu može povezati direktno ili preko naše tvrtke


Fleksibilne hotelske politike
Sustav podržava standardne i nestandardne hotelske politike.
Moguće je definirati različite politike za otkaz rezervacije, nedolazak gostiju, kao i najraniju i najkasniju rezervaciju u različitim vremenskim periodima. Tako npr. u turističkoj sezoni mogu vrijediti jedni, a izvan sezone drugi uvjeti.

E-booking je siguran
Sve novčane transakcije u sustavu su zaštićene SSL sigurnosnom tehnologijom sa 128-bitnim kriptografskim ključem, koji jamči sigurno plaćanje putem Interneta. Sustav također podržava Visa 3D Secure program zaštite kreditnih kartica za sigurnije plaćanje putem Interneta unosom dodatnog PIN-a.

Povećanje broja individualnih gostiju
U doba kad je Internet sastavni dio ljudskog života, poput telefona i mobitela, direktno rezerviranje  je jedini način koji je u skladu sa zahtjevima današnjeg internet korisnika koji je navikao informaciju dobiti odmah. Prilagodba poslovanja i ponude takvim korisnicima može samo povećati broj rezervacija pristiglih putem hotelskih web stranica.

Zadovoljstvo gosta
Implementacijom E-BOOKINGA gostu pružate veće zadovoljstvo omogućavajući mu vrlo brz, jednostavan i direktan dolazak do rezervacije!

GDS i IDS/ADS distribucija
E-booking je ne samo sustav za rezerviranje u realnom vremenu, već i ultimativni distribucijski alat. E-booking je povezan sa sva četiri svjetska najveća GDS sustava (Amadeus, Gallileo, Sabre i Worldspan) koji distribuiraju hotelski smještaj u baze podataka kojima pristupa 500.000 putničkih agenata.
Uz to vas besplatno povezuje sa IDS/ADS (Internet i Alternativnim Distribucijskim Sustavima) koji distribuiraju kontingent na preko 1200 internet stranica (kao što su expedia.com, travelocity.com, hotel.com, YahooTravel.com, travel.com, lastminute.com, i mnogi drugi...)
Kompletnom hotelskom ponudom i distribucijskim kanalima moguće je upravljati iz jednog mjesta!


E-booking otklanja mnoge nedostatke ostalih načina rezerviranja, te predstavlja logičan korak za daljnje unaprjeđenje Internet prezentacije svakog hotela i pravi odgovor na rastući trend on-line rezervacija. Na taj način E- booking predstavlja konkurentsku prednost u odnosu na hotele koji nemaju implementiran sustav za rezerviranje u realnom vremenu te zasigurno postaje jakim adutom u svim marketinškim aktivnostima!

 

Shematski prikaz sustava distribucije